1025 personen, 148 documenten en 23 foto's in het archief.    
HOME
FAMILIENAAM
ARCHIEF
LEDEN


Nieuws

Regelmatig worden nieuwe personen toegevoegd aan het archief. Een overzicht van personen die recent zijn toegevoegd is hier te vinden. Personen waarvan gegevens zijn bijgewerkt of nieuwe documenten of foto's zijn toegevoegd, zijn in deze lijst te vinden.

 • Maandag 30 juli, 2007

  Bij de personen in het archief worden nu ook de beroepen vermeld. Een overzicht van alle beroepen en personen die deze hebben uitgeoefend of uitoefenen, is in dit nieuwe overzicht te vinden.

 • Woensdag 27 juni, 2007

  Vanaf nu kunnen bijgewerkte persoonsgegevens hier gevonden worden. Een overzicht met nieuwe personen is hier te vinden.

 • Dinsdag 26 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 4 personen toegevoegd.

 • Maandag 25 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 12 personen toegevoegd.

 • Zondag 24 juni, 2007

  Omdat de huidige generaties Bonsees nu redelijk in kaart zijn gebracht, heb ik een overzichtje toegevoegd aan de site over hoe deze takken van Bonsees gerelateerd zijn aan elkaar. Dit overzichtje is hier te vinden.

  Persoonsgegevens bijgewerkt.

 • Zaterdag 23 juni, 2007

  Vandaag ben ik begonnen met het toevoegen van foto's aan de site. Foto's zijn de vinden bij een persoon onder het tabblad 'foto's'. Bent u niet speciaal op zoek naar foto's van een persoon, dan kunt u alle foto's bij elkaar vinden in het foto overzicht. Heeft u zelf nog foto's in een oude doos? Leuk voor op de site!

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 15 personen toegevoegd.

 • Vrijdag 22 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 14 personen toegevoegd.

 • Donderdag 21 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 3 personen toegevoegd.

 • Woensdag 20 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 9 personen toegevoegd.

 • Maandag 18 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 8 personen toegevoegd.

 • Zondag 17 juni, 2007

  Vandaag zijn er 13 personen toegevoegd aan het archief. Deze personen zijn (nog) niet gekoppeld aan de grote stamboom, omdat gegevens ontbreken om een relatie te kunnen bepalen. Een sterk vermoeden is er wel dat deze personen behoren tot de Bonsee familie. Niet alleen hierom zijn deze personen toegevoegd aan de site, maar misschien levert het interessante nieuwe informatie op.

  Om duidelijk aan te geven welke personen nog niet verbonden zijn met de grote stamboom en waar nieuwe informatie zeer welkom is, is er een overzicht van deze personen toegevoegd aan de site. Deze pagina met de naam 'onbekend' is geplaatst onder het archief.

  Tot slot zijn er nog documenten toegevoegd en persoonsgegevens bijgewerkt.

 • Zaterdag 16 juni, 2007

  Het bestand met documenten is bijgewerkt, 23 nieuwe documenten zijn toegevoegd.

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 6 personen toegevoegd.

 • Donderdag 14 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 11 personen toegevoegd.

 • Dinsdag 12 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 13 personen toegevoegd.

 • Maandag 11 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 3 personen toegevoegd.

 • Zondag 10 juni, 2007

  Een verhaaltje over het ontstaan van achternamen is toegevoegd aan de site. Tevens is de functionaliteit van Google Earth toegevoegd aan de site. Alle plaatsnamen die voorkomen op de site kunnen worden bekeken op deze wereldkaart. Deze wereldkaart is een combinatie van satellietbeelden, kaarten, terreinen en 3D-gebouwen.

 • Vrijdag 8 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 4 personen toegevoegd.

 • Woensdag 6 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 26 personen toegevoegd.

 • Maandag 4 juni, 2007

  Een verhaaltje over de verschillende schrijfwijzen van de naam Bonsée is toegevoegd aan de site.

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 6 personen toegevoegd.

 • Zondag 3 juni, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 3 personen toegevoegd.

 • Zaterdag 2 juni, 2007

  Een overzicht met alle documenten die in het archief te vinden zijn is toegevoegd aan de site. Tot nu toe waren documenten alleen te vinden bij een persoon zelf, vanaf nu dus ook allemaal bij elkaar in een overzicht. Dit overzicht is hier te vinden.

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 11 personen toegevoegd.

 • Vrijdag 1 juni, 2007

  Vanaf vandaag is er ook een engelse versie van de site. Deze is te vinden onder www.bonsee.com. Een engelse versie is handig, omdat de speurtocht naar de Bonsees zich niet tot de Nederlandse grenzen beperkt. Zo woont er in Canada familie en ben ik met een Bonsee tak in de Verenigde States hard op zoek naar wie hun voorvader Frederick Bonsee was en of deze gerelateerd is aan de Bonsee tak in Nederland. Ook zijn er nog Bonsees in Duitsland, Frankrijk en zelfs eentje in China die ik nu kan proberen te benaderen en naar de site kan verwijzen. En dan zijn er nog Bonsees in de wereld die misschien zelf op zoek zijn naar hun voorvaderen en gebruik kunnen maken van de engelse site. Al met al, ik hoop dat de engelse versie veel nieuwe informatie oplevert.

  Persoonsgegevens bijgewerkt.

 • Woensdag 30 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 6 personen toegevoegd.

 • Maandag 28 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 28 personen toegevoegd.

 • Zondag 27 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 3 personen toegevoegd.

 • Vrijdag 25 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 7 personen toegevoegd.

 • Donderdag 24 mei, 2007

  Vanaf vandaag is er de mogelijkheid om lid te worden van de site. Een lidmaatschap brengt extra leuke en handige opties met zich mee. Meer lezen of direct aanmelden? Klik hier.

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 1 persoon toegevoegd.

 • Dinsdag 22 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 1 persoon toegevoegd.

 • Maandag 21 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 13 personen toegevoegd.

 • Zondag 20 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 5 personen toegevoegd.

 • Zaterdag 19 mei, 2007

  Er zijn vaak van die dagen dat de puzzelstukjes met geen mogelijkheid in elkaar vallen, maar soms valt een groot deel van de puzzel onverwacht op zijn plek. Zo ook vandaag.

  Twee telefoontjes wilde ik vandaag plegen. Eentje richting Hoofddorp waar een nog onbekende Bonsee tak woont, de andere richting Canada, een nummer dat ik van een zekere Bonsee vond op internet. Mijn interesse in Canada komt voort uit het feit dat in 1959 een Bonsée met vrouw, zoon en dochter emigreerde naar Canada. De naam van deze persoon Casper Frederik Adam Bonsée, komt ook voor in de Bonsée stamboom, maar een bevestiging dat het hier over dezelfde persoon gaat heb ik niet. Mijn enige houvast is dus het telefoonnummer, want naaste familie van deze persoon is mij onbekend.

  Tenminste... onbekend tot op het moment dat ik ging bellen richting Hoofddorp. Ik kreeg een aardige dame te spreken die mij veel wist te vertellen. Haar opa heette Johannes Hermanus Bonsée, familie dus, want zijn opa Johannes Hermanus Bonsée en mijn overgrootvader Antonius Franciscus Bonsée, waren broers. En... een broer van haar opa was naar Canada geëmigreerd, Casper Frederik Adam Bonsée. Dat was een verassing. Een belletje met veel informatie.

  Het belletje naar Canada was niet meer nodig, het vermoeden was bevestigd uit onverwachte hoek. Maarja, waarom ook maar gewoon niet even bellen. Een vriendelijke mevrouw nam op en vertelde dat zij met de zoon getrouwd was. Geëmigreerd of niet, de wereld is soms heel klein!

  Aangezien het een dag was waarop meters gemaakt werden, dan ook de Verenigde Staten meteen maar even veroveren. Daar loopt ook een aantal Bonsees rond. Nederland lag inmiddels op een oor, de VS waren wakker, bellen dus. Bij mijn eerste telefoontje kreeg ik een entousiaste man aan de lijn. Deze wist te vertellen dat zijn overgrootvader vanuit Denemarken in 1892 geëmigreerd was naar de VS. Zijn nicht had nog veel meer informatie, zo vertelde hij, want die was binnen de VS zelf al het een en ander aan het uitzoeken. Wordt vervolgd!

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 31 personen toegevoegd.

 • Vrijdag 18 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 7 personen toegevoegd.

 • Woensdag 16 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 12 personen toegevoegd.

 • Dinsdag 15 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 17 personen toegevoegd.

 • Maandag 14 mei, 2007

  In het gemeentearchief van Amsterdam heb ik een groot aantal gezinskaarten, geboorte- en trouwaktes van Bonsées kunnen vinden. Deze heb ik gescand en op de site geplaatst. Deze scans zijn te vinden onder het tabblad 'documenten' van een persoon.

  Gezinskaarten leveren een hoop informatie op bij stamboomonderzoek. Op deze kaarten hield Amsterdam in de periode 1893-1939 de gezinssamenstelling bij. Gegevens als naam, geboortedatum, woonadres, plaats in het gezinsverband, en eventueel beroep, godsdienst, verhuizingen of overlijdensdatum werden hierop vermeld.

 • Zondag 13 mei, 2007

  Persoonsgegevens bijgewerkt en 41 personen toegevoegd.

 • Zaterdag 12 mei, 2007

  Daar is ie dan, de stamboomsite over de familienaam Bonsée! Een deel van alle informatie die ik in de afgelopen tijd heb verzameld staat inmiddels op de site. Dit zijn gegevens (naam, kinderen, ouders, en huwelijk) van alle bij mij bekende Bonsées die geboren zijn tot circa 1900. Meer informatie voor op de site is onderweg.

Laatst bijgewerkt op 12-05-2021