1025 personen, 148 documenten en 23 foto's in het archief.    
HOME
FAMILIENAAM
ARCHIEF
LEDEN


Hoe het begon

Een tijdje geleden snuffelde ik een wat rond op internet op zoek naar informatie over mijn voorvaderen. En, zoals gebruikelijk met het internet, zonder al te veel moeite had ik een half uurtje later genoeg leeswerk voor de rest van de dag. Reuze interessant!


Het gemeentearchief Amsterdam heeft een groot deel van de archieven op internet geplaatst.
Het blijkt dat de Bonsées een lange tijd in Amsterdam hebben geleefd. Het gemeentearchief van Amsterdam heeft een groot gedeelte van het archief netjes via internet toegankelijk gemaakt, zodat ik met een paar muisklikken al een hele lijst met Bonsée-namen op mijn beeldscherm had getoverd. Deze namen gingen terug tot de 18e eeuw. Tussen deze lijst moesten wel mijn directe voorvaderen staan, de naam Bonsée komt immers ook weer niet heel veel voor.

Na een bezoekje aan het gemeentearchief van Amsterdam zelf, met als oogst kopiën van gezinskaarten, geboortekaarten en trouwaktes, was mijn interesse nu echt gewekt. Tijd om alles maar eens overzichtelijk in de computer te stoppen, en waarom dan niet meteen deze gegevens beschikbaar maken op een website. Op deze manier kunnen andere nieuwsgierigen het ook allemaal bekijken, en wie weet bovendien hoeveel nieuwe informatie het oplevert.
Laatst bijgewerkt op 12-05-2021